Välj ett mode som passar dig

Idag när det är mycket snack om miljö och hur vi ska leva för att förbättra vår miljö så finns det val att göra när man ska välja ett mode som passar dig. Visst det kan ta lite längre tid att hitta det som passar in i hur du vill leva ditt liv. Men kan helt klart vara värt det när du hittat det du söker efter.

Ett mer hållbart mode

Försök att köpa kläder som håller länge är ett sätt med ett mer hållbart mode. Laga dina kläder om det gått hål eller liknande. Förr så lagade man sina ullstrumpor och det finns inget som säger att vi inte kan göra detta idag också. Köp dig ett par ullstrumpor och se vilken kvalité det är i dessa. De håller länge och ger dina fötter en skön värme under vinterhalvåret. Ett annat sätt att tänka mer på miljön och hållbarhet är att handla begagnade kläder. Gå på second hand och det kanske kan finnas något plagg som kan passa dig.

Hyr – Byt – Gör om

Om man ska på en fest så kan man hyra sina festkläder. Om du ska på bröllop så kanske det är mer ekonomiskt försvarbart att hyra sin outfit istället för att köpa nytt. Byt plagg med dina vänner. Det kan ordnas så kallade klädbytardagar där man tar med sig plagg som man aldrig använder. Det går också att göra om gamla kläder med en helt ny design för att få dessa att fungera. Lappa och laga kan vara något som vi får börja med för att få en mer hållbar värld. Köp kläder som är tillverkade i ull, lin, hampa eller skogsbaserade fibrer så som lyocell.