Sommarens semester

Nu är det läge att börja planera inför sommarens semester.

Kanske det är dags att gå till gymmet och bli av med några kilon och det börjar bli dags att skaffa dig något nytt till stranden. Sommarens semester betyder sol och bad och solchanserna är olika på olika platser. När du tar semester är också viktigt för dina solchanser.

Semestra i Sverige

När Sverige har bra somrar är det fantastiskt att semestra i Sverige. Det är smidigt att semestra i Sverige. Du behöver inte resa så långt för att hitta fantastiska stränder. Sverige har en lång kust men det finns vissa kuststräckor som är populärare än andra.

Västkusten

Att semestra på västkusten är populärt bland svenskar. På västkusten hittar du bohuslänska pärlor som Smögen och Lysekil men de riktigt fina stränderna hittar du i Halland. Tylösand toppar ständigt listan över Sveriges bästa stränder. En nackdel med västkusten är att det regnar mer där än på östkusten.

Gotland

En annan favorit bland svenska semesterfirare är Gotland. Här hittar du vacker natur, kultur och fantastiska stränder. Gotland är dessutom ett av Sveriges solsäkraste resmål. Färjan gör det dock krångligare att resa dit än till västkusten.

Semestra utomlands

Vill du vara helt säker på att få en solig semester måste du dock vända dig utomlands, gärna till Medelhavets stränder.