Rätt kläder för friluftslivet

Friluftsliv är något Sverige kan erbjuda i nästan överflöd och mängder med människor passar på att dra nytta av detta erbjudande upprepade gånger varje år. Och medan det finns många sätt att njuta av den svenska naturen kommer en viktigt faktor nästan alltid att vara att du är rätt klädd för tillfället.

Hur varm du klär dig kommer självfallet bero på säsongen du ger dig ut på äventyr i skog och mark. Men om det inte är sommar kommer du nog behöva lite extra värme. Ett bra underställ är då det perfekta sättet att hålla värmen. Men bara så länge du också ser till att ha andra lager som hjälper till. Och om du också har något som skyddar mot vind och väta ytterst kan du hantera nästan allt som vädret kan kasta din väg.

Skorna är en faktor som alltid kommer vara viktig och det är värt att satsa på något lite mer rejält. Fötterna utsätts för en hel del stress och belastning när du är ute och går en längre tid. Och utan ett par bra skor kommer du känna av detta allt mer. Samtidigt skadar det inte att ha ett extra par sockar på fötterna för att skydda mot väta och skavsår.