Passande mode för dig som är gravid

Som gravid är det viktigt att du har kläder som passar och som du känner dig bekväm i. Det finns en stor mängd mammakläder som är anpassade för dig som är gravid och de har oftast hög, elastisk midja och gott om utrymme för den växande gravidmagen.

Följ din egen stil

Det är viktigt för många kvinnor att kunna klä sig i samma typ av kläder som vanligt när de är gravida. Välj något som du tycker om och trivs i. Det finns både träningskläder, vardagskläder och festkläder anpassade för gravida kvinnor och vanligtvis kan de användas från tidigt i graviditeten ända fram till slutet.

Många graviditetskläder är dessutom även användbara efter barnet är fött då de är amningsvänliga. På så sätt slipper du köpa separata kläder för graviditeten och för amningen, vilket du sparar pengar på samtidigt som det är bättre för miljön.

Fynda second hand

Eftersom du använder graviditetskläder under en begränsad tid är det alltid klokt att ta en titt på utbudet i second hand-butiker och i annonser. Många säljer nämligen sina graviditetskläder efter att barnet är fött och då får du dem till bättre pris samtidigt som du sparar på jordens resurser.