Hitta ett passande mode

Det är inte lätt att hitta ett mode som passar dig själv. Tittar du i modetidningar så ser du snart att modellerna som bär kläderna och visar modet är trådsmala.

Då kan det kännas lite hopplöst om man själv har något eller några kilon för mycket. Samtidigt kan man uttrycka sin personlighet med accessoarer som kepsar, mössor och väskor vilka inte är lika storlekskänsliga. Du kan klicka dig vidare här för att se vad som finns.

Döda modetrender

Nya trender skapas hela tiden av modehusen och influensers. Vad händer då med de gamla trenderna? Tidningen Expressen har listat ett antal trender från 2020 som de inte tycker ska fortsätta att visas upp under 2021. Det är bland annat cykelbyxor och trasiga jeans, detta trots att cutouts är en trend för i år.

En icke önskvärd effekt av modetrender

Det får vara hur roligt som helst med klädmode men tyvärr innebär att produktionen av nya kläder ofta en hög miljöbelastning. Fler och fler tänker på att köpa kläder som är producerade på ett hållbart sätt och helst inte för långt borta. Idag finns nya sköna material som i princip inte ger något negativt klimatavtryck. Ett exempel på detta är att använda bambu som råvara.