Hitta ett mer hållbart mode

Vi lever i en tid då vi reflekterar mycket över hållbarhet och hur saker och ting tillverkas. Ock så även inom modevärlden. Vi som handlar vill gärna veta var våra kläder tillverkas och hitta ett mer hållbart mode. 

Nu går vi mot vinter och kylan blir allt mer påtaglig och du kanske är ute efter en ny jacka för vintern. Ta en titt på dessa från Noor of Sweden som arbetar från Norrköping, en stad med lång tradition inom textil, och det är där som designen blir till. Plaggen produceras så nära som det går och de flesta plaggen tillverkas i Sverige men också i Lettland och Estland. Allt för att minska transporterna för det som produceras. Bra kvalité och hållbarhet är något av ledorden för Noor. Vi behöver hjälpas åt för att skapa en bättre värld och om alla drar sitt strå till stacken så kommer vi att lyckas.

De flesta av oss som handlar kläder idag har ett större miljötänk än vad som tidigare funnits. Och att kunna handla sina kläder online och veta att de har ett minimalt avtryck på miljön gör det hela mycket mer intressant. Att det dessutom är kläder i klassisk stil, bra passform och i bra kvalité gör ju inte saken sämre. Om du inte tänkt så mycket på hållbarhet och miljön så kan du börja med att göra ett besök hos Noor of Sweden och titta genom deras sortiment av plagg. Du hittar förutom jackor även blusar, skjortor, kjolar, klänningar och massor med andra plagg. Du hittar även accessoarer och inredning i hållbara material.