Fem steg till en mer hållbar garderob

Att sträva efter att ha en mer hållbar garderob är något väldigt positivt och fler borde göra detta. För bästa möjliga resultat har vi listat fem viktiga punkter som hjälper dig mot detta mål.

Köp färre plagg

Att helt enkelt köpa kläder mindre ofta är det bästa du kan göra för att uppnå bättre hållbarhet. Ingen tillverkningsprocess är helt utan miljöpåverkan. Men självfallet kan man ju inte neka någon att köpa nya kläder överhuvudtaget.

Köp begagnat först och främst

Att köpa begagnade kläder bidrar ju dock inte heller till någon miljöpåverkan som kommer av nyproduktion. Secondhandbutiker finns överallt idag och är ett mycket bra val för miljön.

Köp från miljömedvetna försäljare

När du väl köper nya plagg är det rekommenderat att hitta butiker som faktiskt satsar stort på hållbarhet och säljer med detta i åtanke. Genom att minimera miljöpåverkan kan du få nya kläder med så få asterisker som möjligt.

Våra dina kläder rätt

Ju länge dina kläder håller desto mer miljövänliga blir de också. Kolla därför gärna upp klädvårdtips av alla möjliga sorter och se till att dina kläder håller så bra som möjligt över åren.

Laga trasiga kläder

Trots bra vård kan ju kläder gå sönder genom olyckor och liknande. Att inte omedelbart kasta bort dem, utan försöka laga dem istället är ju också ett väldigt bra miljötänk.